Casas rurales a Figaro-Montmany, Barcelona, Cataluña (España)

Masía Can Plans

Masia tradicional segle XIV en Parc Natural

Galeria d'imatges

Tipus d’establiment:
Casas rurales
Núm. reg. oficial:
PB-001056-26
Preu:
segun tarifas
Habitacions:
4
Capacitat/Places:
12
Tipus de lloguer:
Estança (habitacions)

Web:

Correu electrònic


Direcció:
Masia Can Plans s/n (diseminado)
(Barcelona) Espanya

Descripció

La masia de Can Plans fou registrada com a fogar ja al segle XIV. Una gran nau principal plantada sobre la pròpia pedra a la planta baixa, amb el terra anivellat amb lloses del propi lloc. Una planta superior amb terres de fusta. Parets de 4 a 5 pams que guarden la calidesa a l’hivern i la frescor a l’estiu.
El projecte de recuperació de la Masia de Can Plans i el seu entorn s’ha fet amb l’antic principi de la masia, és a dir, amb l’autogestió dels recursos propis i dels voltants. Però també tal com som ara al segle XXI: en versió “5.0”. aprofitant les noves tecnologies sense intervenir en la construcció original i preservant el medi. Respectant-los i assegurant-ne la conservació, tot amb l’objectiu de garantir la millor convivència amb els seus habitants i els seus hostes.
Totes les estances i actuacions re-constructives a l’edifici s’han fet amb materials de l’època: pedra, calç, bigues de fusta, terres hidràulics, entre d’altres. Elements recuperats principalment d’enderrocs i de la pedrera propera de pedra vermella del Figaró. Tractats amb vernissos i pintures a l’aigua, ecològics, amb absència de coles fenòliques i altres agents químics agressius. Tot per tal d’assolir una atmosfera el menys contaminada possible.

Serveis

ENERGIES i RECURSOS: Nogensmenys, ha estat de cabal importància l’aprovisionament energètic totalment sostenible de la masia: sol, aigua i vent. Energia elèctrica auto-produïda amb plaques fotovoltaiques i un aerogenerador. Calefacció i agua calenta amb placa termosolar i caldera de biomassa
. Aprofitament dels pous existents i captació d’aigua de pluja pels recursos hídrics. Tenim wifi i internet cooperatiu.
Assenyalar que el combustible és llenya procedent de l’explotació forestal de la finca.
ALIMENTS DE PRODUCCIÓ PROPIS I PROXIMITAT ECOLÒGICS: L’assortiment dels queviures en primer moment, i segons temporada, són les hortalisses i verdures que conreem al nostre hort, que produïm als corrals, així com la mel dels nostres camps.

Mapa


Powered By Subgurim(http://googlemaps.subgurim.net).Google Maps ASP.NET